E-Health

E-health staat voor elektronische gezondheid, ofwel zorg via internet. Steeds meer aandacht gaat uit naar zogeheten ‘blended care’, waarbij reguliere face-to-face gesprekken gecombineerd worden met online interventies zoals bijvoorbeeld chat, beeldbellen en online behandelmodules. Hierdoor kan een patiënt niet alleen tijd, maar ook plaats-onafhankelijk zorg gebruiken via een tablet of smartphone.

Ik heb een contract met Therapieland, een online platform waarmee je beveiligd kunt beeldbellen en internetmodules kunt doorlopen waarin ik (indien gewenst met toestemming van jou) met je mee kan kijken. Ik zal voor iedereen voor wie dit een toegevoegde waarde heeft een of meerdere modules klaar zetten tijdens de therapie. Je krijgt dan via de mail een uitnodiging.

We kunnen ook beveiligd beeldbellen via therapieland.

Therapieland heeft een pagina met wat meer informatie voor cliënten. Hier staat uitleg over wat het betekent dat je bent uitgenodigd door je behandelaar bijvoorbeeld. Zie: therapieland.nl/uitgenodigd/

Bij hun FAQ vind je onder het kopje ‘client en zelfhulp’ een aantal vragen, waaronder over de privacy e.d., dus die zou je ook kunnen meesturen: therapieland.nl/veelgestelde-vragen/

Beeldbellen: Je moet CHROME op je laptop installeren als je therapieland wilt gebruiken. Oortjes helpen bij het geluid. Een rustige kamer waar je alleen kunt zitten met een goede verbinding is een pre. Ik stuur je bij het begin van het gesprek een link die je kunt openen en dan ben je in het gesprek met mij.