Aanbevelingen / referenties

Meike is voor mij de therapeut waar ik al twee jaar naar op zoek was. Ze werkt gestructureerd, is intelligent, betrokken, en warm of scherp daar waar het moment om vraagt. Dankzij haar is mijn recente mentale crisis écht opgelost, en heb ik eindelijk een vinger gekregen achter klachten die ik al sinds mijn jeugd heb. Ze heeft me bovendien de tools en het vertrouwen gegeven om er aan te kunnen blijven werken. Ik had niet durven dromen dat ik in een klein jaar zoveel voor elkaar zou kunnen krijgen. Ik voel me weer de oude, maar dan 2.0, op een nieuw, stevig fundament.

Dank je wel, Meike.

Lieuwe

*

Ik meldde me bij Meike aan voor hulp bij traumaverwerking. Het leven was op dat moment ondraaglijk geworden door de negatieve patronen afkomstig uit oude jeugdtrauma’s. Dankzij haar grondige aanpak en sterk empathische benadering ben ik een nieuw mens met weer heel veel zin in het leven! Kortom: een levensreddende topper! M.

*

Meike helped me to get rid of my panic attacks, which showed up regularly after a painful break-up with my ex-partner, in form of strong physical aliments like shivering, a fast-beating heart and pure fear for my life. It slowly became part of my daily rhytmns, happened during the night, whilst grocery shopping with friends in a bar. It became a big burden for myself. Before I met Meike, I thought I would have a long-lasting mental problem, and I would simply need to learn living with. No! In less than 8 sessions she helped me to leave the attacks fully behind me – with the help of a cognitive behavioral therapy and a lot of little exercises and tricks, individually shaped for me and my triggers. I not only learned on how to reflect me and my impulses better, but also lost the fear. Meike is highly professional with a lot of experience, and at the same you meet a very empathic, humorous and warm-hearted woman in a cosy attic office in the heart of Amsterdam. I would always do therapy again, and can recommend it to everybody. I don’t need it at the moment, which is the best proof of how much Meike has contributed to my personal growth in the past. Thank you!

Sophie

*

Bedankt voor het afgelopen jaar want dankzij jouw steun heb ik zoveel meer (over mezelf) kunnen leren. Bedankt voor jouw kritische vragen en ruimdenkendheid. Bedankt voor de veiligheid die je creëerde en de positieve woorden die je met mij deelde ook al kon ik die niet altijd binnen laten. Bedankt voor de stiltes in onze gesprekken en het herhalen dat mijn gevoelens er mochten zijn. Ook al voelde dat voor mezelf niet altijd zo vanzelfsprekend. Bedankt voor het extra setje in de rug om mijn studie weer op te pakken. Bedankt voor de keren dat ik even boos mocht zijn om het daarna te helpen relativeren. Bedankt voor de inzichten die je mij hebt geboden ten opzichte van mijn ouders maar ook het erkennen van mijn verdriet hierin. Bedankt voor jouw vertrouwen in mij om nu verder te gaan en voor het benoemen dat de deur achter mij niet sluit. M.

*

Van alle therapeuten die ik de afgelopen jaren bezocht heb vond ik jou het fijnst. Je bent nooit wollig. Je bent altijd helder en duidelijk.  Je stond volledig achter me. Juist als slachtoffer van misbruik was ik gewend om me altijd in een ander te verplaatsen, dankzij jou durf ik nu voor mezelf op te komen. Je was altijd empathisch en steunend. Je bent ook niet bang om je mening te geven. En ik vind je heel erg grappig. Heel erg bedankt voor alles! M.

*

Een jaar geleden had ik niet gedacht dat ik nu zoveel dingen zou durven. Dankzij jouw steun en veiligheid durfde ik iets van mezelf laten zien aan anderen. Vanaf het begin heb ik me heel veilig bij jou gevoeld. Altijd gaf je mij het gevoel dat ik gezien werd, ook al wilde ik juist onzichtbaar blijven. Steeds gaf je mij het vertrouwen dat ik de moeite waard was en goed zoals ik ben. S.

*

Lieve Meike, ik zou willen dat ik een soort mini versie van jou in mijn broekzak kon doen, zodat je mijn gedachten steeds kon weerleggen en ze minder kon maken. Dank je wel voor al je wijze adviezen en je precieze aandacht. Je zag me, en had precies de directe aanpak die ik nodig had en die bij  mij past, liefs T.

*

1,5 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik mij zoals vandaag zou voelen. Hoewel ik wist dat het mij ging helpen, wist ik toen nog niet dat ik meer rust zou vinden in en met mijzelf, als ik met iemand over mij en mijn verleden zou praten. Ik ben ontzettend dankbaar dat er een plekje voor mij in jouw praktijk was, want het voelde meteen voor mij tijdens het eerste gesprek al goed. Heel gek vind ik het, dat we inmiddels ruim een jaar verder zijn en het stopt. Dat maakt me verdrietig omdat ik het echt heel fijn vind dat je er bent. Maar ik weet inmiddels ook dat ik het zelf kan gaan doen en op mijzelf kan en mag leunen, en dat heb ik echt aan ons afgelopen jaar te danken. N.

*

Lieve Meike, je verstaat de kunst moeilijke of pijnlijke dingen op een zachte manier te zeggen, waarbij je wel laat merken dat we er niet onderuit komen om moeilijke dingen aan te moeten gaan. En net als ik denk je (en mezelf)  te kennen verras je me weer met nieuwe inzichten. Humor, zachtheid, kennis, kracht in een therapeut. Ik heb veel aan je gehad, liefs D.

*

Lieve Meike, mede dankzij jou ben ik weer in staat om van het leven te genieten. Ik ben blij dat je mij in het begin bij mijn aanmelding hebt weten te overtuigen dat je ook na meerdere behandeltrajecten en een opkrabbelende leeftijd baat kunt hebben bij schematherapie. Er spreekt bijzonder veel rust en vertrouwen uit jouw benadering. Ik vind je ook buitengewoon lief. Jouw woorden zijn de symbolische arm van de liefhebbende ouder. Dankjewel Meike voor wie je bent en dat je er altijd was, ik bewonder je belangstelling in de ander, liefs L.

*

Lieve Meike, dankjewel voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Voor je vele wijze woorden, je geduld, je steun, alle feedback en inzichten die jij mij hebt gegeven, telkens weer. Ik vind het fijn dat je er zo voor mij was in moeilijke periodes. Ik zal je missen, maar ook aan jouw bemoedigende woorden denken. Zo zal je toch met mij meegaan. Heel veel dank, N.

*

Dankjewel Meike voor je ervaren en heldere blik. Wat fijn dat ik ondanks alle ellende zo heerlijk met jou heb kunnen lachten, L.

*

De therapie was mijn veilige plek, een plek waar ik steun kreeg en waar ook gelachen mocht worden. Je bent een therapeut bij wie je je snel op je gemak voelt, omdat je niet alleen je werk goed doet, maar je ook een stukje van jou als mens deelt met je patiënten. Ik hoop dat je nog lang therapie blijft geven en anderen helpt om schema’s en modi te overwinnen, P.

*

Lieve Meike, jouw rol in mijn leven de afgelopen jaren zit ergens tussen zorgzame moederfiguur, vriendin en consigliere a la the godfather in. Troost, advies en echt gehoord worden. Ik kende alle drie niet. Het zijn niet alleen je woorden maar ook je warmte en geborgenheid. Je hebt me zo geholpen met alle schema’s. Dank je wel voor alle goede raad, het luisteren en de oprechte interesse. Het was onmisbaar voor mij. M.

*

Heel erg bedankt voor de leertherapie, het luisteren en jouw ondersteunende woorden. Met name de woorden “ik trek je er wel doorheen” hebben me in het eerste gesprek de nodige kracht gegeven. Ook de exposureoefeningen hebben geholpen, hoe lastig ik deze ook vond. Ik kan nu weer vrijer leven! T.

*

Enorm bedankt hoe je met de afgelopen jaren op moeilijke momenten hebt geholpen. Je hebt me echt geleerd om anders naar dingen en mensen te kijken en ik denk nu op lastige momenten “Wat zou Meike hiervan vinden?” en dat helpt enorm. Hopelijk kun je nog heel veel andere mensen zo helpen. H.

*

Lieve Meike, ik was heel bang voor de schematherapie maar jij hebt meteen duidelijk gemaakt dat ik dit niet alleen hoefde te doen en dat je bij me bleef. Je stond naast me en achter me tijdens de hele behandeling. De rescripting van mijn meest kwetsbare kindmodus zal me altijd bij blijven. Dank voor je warmte, compassie en troost, F.

*

Ik ben ontzettend blij dat ik jou ooit ben tegen gekomen. Ik had wel meer hulp gehad, maar met jou voelde ik een klik. En dat werkte voor mij goed. Je kon me altijd weer op de been krijgen. Je kennis van depressies, je ongelooflijke aardige manier van benaderen. Nooit vond je iets raar en ik voelde me zo serieus genomen en je hebt me zo gesteund. Ik vind je een bijzondere vrouw en een top therapeut, G.

*

Meike is voor mij de allerbeste, meest warme en betrouwbare behandelaar! Heldere, gelijkwaardige behandeling. Houd je daardoor uit de patiënten “hoek”. De bezoeken iedere week een zeer prettig vooruitzicht. Zeer aan te raden.

Kitty

*

“Die Therapie bei Meike gab mir die wertvolle Möglichkeit, in meiner Muttersprache über meine Probleme zu sprechen. Schon bei dem ersten Treffen hatte ich das Gefühl, hier gut aufgehoben zu sein. Ich konnte in einer sicheren und vertrauensvollen Atmosphäre ganz offen über alles reden. Meike hat viel Erfahrung in der Behandlung von Angst- und Zwangsstörungen, und das merkt man. Sie hat stets ein offenes Ohr und gab mir viele Tipps und Übungen an die Hand, zugeschnitten auf meine indivduellen Bedürfnisse. Sehr dankbar bin ich auch für die humorvollen Momente während der Therapie. Diese haben mir sehr geholfen beim Abstand nehmen und Relativieren meiner Ängste.”

Petra

*

Ontzettend bedankt voor alle begeleiding. Ik vond het ontzettend fijn om elke week jouw gezonde volwassene en liefhebbende ouder woorden te horen en je feedback op mijn huiswerk. Ik heb heel veel aan je gehad en van je geleerd, heel erg bedankt! M.

*

Lieve Meike, onwijs bedankt voor alle goede hulp en adviezen tijdens de schematherapie. Ik was in het begin niet zo enthousiast omdat ik het eng vond om mijn problemen aan iemand te vertellen maar daar was ik snel van teruggekomen. Ik heb zoveel geleerd. Heel erg bedankt voor je steun, begrip en hulp, P.

*

Liebe Meike, vielen lieben Dank fuer die grossartige Hilfe und Unterstuetzung auf meinem Veranenderungstrip in den letzten Montaten. Ich bin wirklich sehr dankbar und werde unsere Sitzungen vermissen, T.

*

Lieve Meike, ik besef nu -dat ik bij een andere hulpverlener loop voor een ander traject- pas hoeveel geluk ik met je heb gehad, en hoe fijn en zorgvuldig je me altijd geholpen en behandeld hebt. Dat je me af en toe boeken tips gaf, met me sprak als een gelijke, een mens, niet een patiënt, dat ik het gevoel had altijd contact te kunnen krijgen als ik dat nodig achtte. Daar ben ik je dankbaar voor.  T.

*

Heel heel erg bedankt voor de vele gesprekken en de hulp en de houvast die je mij gegeven hebt, I.

*

Beste Meike, ik wil je bedanken voor je zorg en dat je daarnaast altijd zei waar het op staat. Hoe je op momenten het antwoord al wist, maar mij de tijd gaf er zelf achter te komen. Ik ben heel blij met de nieuwe inzichten en de kracht die ik voel. Dat is voor mij een nieuw gevoel. Het beste, I.

*

Lieve Meike, ik weet niet goed hoe je moet bedanken voor iets dat zo groot is. En ik weet ook niet hoe je afscheid moet nemen van iemand die je het liefst dichtbij je houdt….liefs M.

*
Lieve Meike, ik wil je bedanken voor alle fijne/ soms ook moeilijke gesprekken. Ze hebben heel veel voor mij betekent, liefs M.
*
Lieve Meike, ik vond het heel fijn om iedere week bij jou te komen en aan mijn dwang te werken. Jij kon me dan altijd heel goed streng toespreken met “Nee, dat is dwang, zo werkt dat niet”. Zo overtuigend dat de dwang bijna verdween (jammer dat het niet zo werkt). Je bent een hele veilige en fijne therapeut die altijd precies weet wat die moet zeggen om mensen uit hun schulp te trekken, liefs V.
*

Collega’s

Lieve Meike, je bent een mens en behandelaar naar mijn hart! Met het hart op de juiste plek die kijkt wat de patiënt nodig heeft en dat altijd op 1 zet, S.

*

Meike heeft me supervisie gegeven in mijn leertraject tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker (VGCT). Zij deed dit op een rustige, inlevende manier, waarbij ik het gevoel kreeg dat zij precies oog had voor waar ik haar inzichten en kennis bij nodig had. Het was een fijne werkrelatie en ik kan haar als supervisor aan een ieder aanbevelen!

Dieuwke Ferwerda

*

Heel erg bedankt voor de prettige supervisie en begeleiding. Ik heb me altijd heel erg veilig en op mijn gemak gevoeld bij jou tijdens onze supervisies en kon met alles aankomen. En als ik er niet uitkwam schoof je aan. Dankjewel voor het meedenken en zorgen dat ik mij zelfverzekerder ben gaan voelen in mijn werk. I.

*

Dankjewel voor je hele fijne supervisie de afgelopen 1,5 jaar. Ik heb echt veel gehad aan je adviezen, perspectief, aanmoediging en steun. Mede dankzij jou kan ik nu met meer vertrouwen en minder onzekerheid starten op mijn nieuwe plek, dank! W.

*

Lieve Meike, veel dank voor al je wijze lessen, steun, relativerende woorden, tips en humor tijdens de supervisies! C.

*

Meike was een punctuele en betrouwbare supervisor. Ik vond haar een fijn en veilig klankbord. Zij heeft mij laten zien dat ik onder bijzondere omstandigheden werk en dat dit veel lef vraagt. Ik vind haar intuïtie bijzonder, zij heeft scherp afgesteld kompas als het gaat bij ethische vraagstukken en heeft een goede kennis van de sociale kaart. Ik kan veel leren van hoe zij dingen onder woorden brengt en hoe zij in staat is naast mensen te staan en benaderbaar te zijn zonder haar professionaliteit te verliezen. Haar kennis van CGT constructen is erg goed en zij doet CGT logisch voelen kan de onderliggende constructen goed uitleggen. Het waren fijne sessies waarin gelukkig ook nog gelachen kon worden en ruimte was voor lichtheid. I.

*