Meike Krüger, psychotherapeut/gz-psycholoog

Over mij Ik ben geregistreerd Psychotherapeut, GZ psycholoog, cognitief gedragstherapeut en senior schematherapeut. Daarnaast ben ik supervisor en leertherapeut van de VGCt en actief als opleider en docent voor verschillende postdoctorale opleidingen, de studie klinische psychologie  en het academisch psychiateronderwijs.

Sinds 1999 ben ik werkzaam binnen de GGZ. Momenteel werk ik al weer 15 jaar bij GGZinGeest. In 2012  ben ik naast mijn werk in de GGZ gestart met mijn eigen praktijk. Op dit moment werk ik als psychotherapeut en opleider voor de academische zorglijn angst & dwang van GGZinGeest. Ik heb me in toenemende mate gespecialiseerd in (complexe) traumabehandelingen, angststoornissen en stemmingsstoornissen. Ik behandel veel patiënten die als kind seksueel, lichamelijk of geestelijk misbruikt zijn of andere vormen van verwaarlozing hebben mee gemaakt.

Werkwijze en visie Ik werk in mijn praktijk op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en bied alleen behandelingen waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze effectief kunnen zijn. Ik zie iedere patiënt als uniek. Ik geloof in de combinatie van goede diagnostiek, onderzochte protocollen / behandelingen en aandacht voor het individu en ieders individuele leergeschiedenis. Ik ben niet in alle soorten stoornissen en therapieën bekwaam. Als ik tijdens de intake-fase of tijdens de behandeling ervan overtuigd raak dat een cliënt elders beter geholpen kan worden zal ik proberen om hem / haar te helpen om op de juiste plek terecht te komen voor effectieve behandeling.

Achtergrond en opleiding Ik ben op mijn 19e vanuit Duitsland naar Nederland geïmmigreerd voor mijn grote liefde: Amsterdam. Na een jaar als au pair heb ik mijn NT 2 tentamen behaald en mocht ik beginnen met de studie klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn master klinische psychologie heb ik nog meerdere postdoctorale opleidingen gevolgd en alle relevante opleidingen op het gebied van EMDR, IPT, CBASP, SFT, traumastabilisatie en IBA gevolgd.

 

Lid VGCt en LVVP.
E: meikekruger@praktijkvooremdr-cgt.nl
KvK nummer: 52423204 – AGB code zorgverlener GZ: 94-007079 – BIG registratie Psychotherapeut 19066824016 (05/01/18)- BIG registratie GZ psycholoog 19066824025 (09/02/07)-  AGB code praktijk: 94-056399